Online leren...kan dat wel?

Online een instrument leren bespelen? Kan niet, was lang de heersende mening. Het bespelen van een instrument als de harp vraagt nogal wat van je. Het wordt een nieuwe metgezel in je leven met wie je pieken en dalen beleeft. 

 

Wie trekt jou door de dalen wanneer het die vrijblijvende vorm van een online-cursus heeft? Met wie vier jij je successen wanneer er iets geweldigs lukt? Waar kan je terecht met vragen en wie corrigeert je houding wanneer je in je eentje voor je laptop of tablet zit? Welke harp heb je überhaupt nodig en wat als er iets mee aan de hand is, waar kun je dan terecht?

 

Allemaal beren op de weg die mij de afgelopen jaren hebben afgehouden van deze stap. Uiteraard heb je regelmatig supervisie nodig en is het fijn voor je wanneer je ergens met je vragen terecht kunt, maar dat kan ook online, zo is - inmiddels - mijn stellige overtuiging. 

 

Sinds 2020 is de wereld drastisch veranderd en je kunt natuurlijk blijven doen wat je altijd al deed, maar les geven kan op zoveel manieren. Het gebruik van instructiefilms, online oefeningen en meespeel-tracks zijn inmiddels helemaal geïntegreerd in mijn gehele lesaanbod en waarom zou ik er niet meer mensen dan alleen mijn eigen - fysieke - leerlingen blij mee maken?

 

Bekijk hieronder enkele veel gestelde vragen over online leren harpspelen.

 

Let op:

Enkele vragen gaan specifiek over de onlinecursus HarpHandig!

 

Waarom les?

Online, kan dat wel?

is het Iets voor mij?

Les of zelf pielen?

Wat heb je nodig?

Wat kan ik na 1 jaar?